Jachthoornblazers Vlodrop VoorzitterVoorwoord_voorzitter_(NL)

Toen we het bericht kregen van de bond dat de Nederlandse kampioenschappen jachthoornblazen in 2016 door onze vereniging mocht worden georganiseerd, wist het bestuur al snel dat we er een unieke manifestatie van gaan maken.

Een feestelijke manifestatie, meerdaags en grensoverschrijdend.

De eerste dag staat in het teken van het Nederlandse kampioenschap jachthoornblazen. We zullen veel Nederlandse blazerskorpsen zien en horen, oude bekenden, maar ook nieuwkomers die hun muzikale krachten met elkaar  meten. Het niveau van het jachthoornblazen in Nederland stijgt elk jaar en ook dit jaar zullen we dat in Vlodrop horen. Naast de officiele Kampioenschappen in de “Bes-Klasse” voor leden van de NVJB zijn ook niet-leden – dus ook buitenlandse groepen - welkom voor de strijd om de titel in de “Open-Klasse”.

We wensen alle deelnemers veel plezier en succes en de deskundige jury veel wijsheid…

De tweede dag gaat het feest verder met een euregionaal blazersfestijn. De hele dag zullen in Herkenbosch jachthoornklanken te horen zijn. Blazers uit Duitsland, België en Luxemburg voegen zich bij de Nederlandse muzikanten.

Op beide dagen zijn er activiteiten gekoppeld aan jachthoornmuziek, zoals een markt met jacht- en buitensportartikelen en demonstraties met jachthonden.

Ik spreek namens het bestuur van de jachthoornblazers Vlodrop als ik zeg dat wij er alles aan doen er een prachtig  feest van te maken, uniek voor onze regio. We hopen op uw komst en zullen u van harte welkom heten.

Een jachthoorn wordt niet (alleen) gebruikt omdat het

een eeuwenoude jachttraditie is, maar ook

 omdat het muzikaal geluk brengt.

Er is geen beter middel de vreugde voor het leven met anderen te delen.

Heinz-Günter Ohlenforst,  voorzitter

Jachthoornblazersgroep St. Hubertus Vlodrop | H.G. Ohlenforst Koebroekweg 2a | 6063 AS Vlodrop (NL)
T: +31 (0)475 40 40 49 | E: h.g.ohlenforst@gmail.com | IBAN BL82RABO0304638137 | KvK 63207478